Μια ιστοσελίδα για την ενημέρωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πιερίας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το ΠΥΣΔΕ Πιερίας αποφάσισε με ψήφους 4:1 την τροποποίηση των ομάδων (περιοχών) μετακίνησης εκπαιδευτικών για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Μειοψήφησε ο εκπρόσωπος της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών.

Ενημερωτικά να πούμε ότι η εισήγηση της ΕΛΜΕ Πιερίας ήταν να παραμείνουν οι ομάδες των σχολείων, όπως ήταν πριν την ενοποίηση της Α και της Β Πιερίας, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από το ΠΥΣΔΕ.

Ως γνωστόν, εάν ένας συνάδελφος κριθεί ως υπεράριθμος στο σχολείο του, προηγείται έναντι όλων των υπολοίπων, για την κάλυψη οργανικού κενού στην ίδια ομάδα σχολείων.

Το ίδιο εφόσον υπήρχε ανάγκη μετακίνησης ενός εκπαιδευτικού για συμπλήρωση ωραρίου, αυτός μετακινούνταν με προτεραιότητα αρχικά στην ομάδα που υπηρετούσε και έπειτα στις όμορες ομάδες.

Η νέα διαίρεση αυτών των ομάδων όμως, χωρίζει την Κατερίνη σε μικρότερες ομάδες, οι οποίες θα κληθούν να υποστηρίξουν σχολεία τα οποία βρίσκονται σε αρκετή απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων (βλ. Ρητίνη, Μηλιά, Κορινός). Έτσι χωρίζονται οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Κατερίνη σε προνομιούχους και μη, την στιγμή που όλοι κατοικούν και εργάζονται πολύ κοντά μεταξύ τους.

Για παράδειγμα,  κάποιος που ανήκε στη Β Πιερίας (Ρητίνη, Κορινός, Περίσταση) μπορεί να βρεθεί σε σχολείο του κέντρου, ενώ κάποιος (με περισσότερα μόρια) π.χ. από το 3ο ΓΕΛ ή το 4ο Γυμνάσιο, μπορεί να βρεθεί η να συπληρώνει ωράριο στον Κορινό τη Ρητίνη ή τη Μηλιά. 

Πιστεύουμε, πως για τις ανάγκες της υπηρεσίας, θα έπρεπε όλοι οι εκαιδευτικοί της Πιερίας να αντιμετωπίζονται ισάξια και ενιαία και με βάση τα μόριά τους. Για τον λόγο αυτό είμαστε αντίθετοι σε αυτή τη μεθόδευση και αναρωτιώμαστε τι σκοπό εξυπηρετεί.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: