Μια ιστοσελίδα για την ενημέρωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη

της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

 Αγαπητοί συνάδελφοι

 Με αυτή την επιστολή – καταγγελία θέλω να μοιραστώ μαζί σας το ψυχολογικό φορτίο, που συσσωρεύτηκε επί διόμισυ (2,5) χρόνια, από το 2013 έως σήμερα, με την εκπροσώπησή σας μέσα στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πιερίας, ώστε να μπορέσω να αντέξω την περιφρονητική και υποκριτική συμπεριφορά των υπηρεσιακών μελών του συμβουλίου, αλλά δυστυχώς και του υπηρετούντος τις ίδιες πρακτικές αιρετού της Αυτόνομης Αγωνιστικής Κίνησης.

Πραγματικά, επί δύο (2) χρόνια με την προηγούμενη σύνθεση του συμβουλίου, βίωσα πρωτόγνωρο ψυχολογικό πόλεμο από όλα τα μέλη του συμβουλίου, γιατί δεν θέλησα να παίξω το επιλήψιμο παιχνίδι τους και να γίνω μια μαριονέτα, όμοια με αυτούς. Τίμησα την ψήφο σας με όλες μου τις δυνάμεις, για να διασφαλίσω τα συμφέροντά σας και να βελτιώσω τη λειτουργία του συμβουλίου, ώστε να μην συμβούν στο μέλλον πράξεις που εκθέτουν το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Πιερίας. Πριν από έξι (6) μήνες πίστεψα, πως αλλάζοντας κάποια μέλη του συμβουλίου, το έργο μου θα γινόταν όχι μόνο πιο εύκολο αλλά και πιο εποικοδομητικό. Δυστυχώς όμως οι νοοτροπίες του παρελθόντος δεν άλλαξαν.

Καταγγέλλω, λοιπόν, την απαράδεκτη συμπεριφορά των μελών του συμβουλίου, διότι κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής 26-06-2015 και αφού είχε προηγηθεί απόφαση Γενικής Συνέλευσης της Ε.Λ.Μ.Ε. στις 17-06-2015, με συγκεκριμένη πρόταση για τις ομάδες σχολείων και δική μου αίτηση με αρ. πρωτ. 7541/24-06-2015, αρνήθηκαν να συζητηθεί το θέμα αυτό. Και ενώ βέβαια ο αιρετός της Α.Α.Κ. Μιχάλης Ντελής στηρίζει, όπως γράφτηκε και στα πρακτικά, την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Λ.Μ.Ε., εντούτοις επικαλείται ότι, η Νομοθεσία αναφέρει, πως η αλλαγή των ομάδων σχολείων πραγματοποιείται στην αρχή του σχολικού έτους.

Εντελώς τυχαία, βέβαια, συμφώνησαν μαζί του και τα τρία υπηρεσιακά μέλη, αγνοώντας προκλητικά την υπενθύμισή μου, ότι τις δύο προηγούμενες χρονιές οι ομάδες των σχολείων άλλαξαν στις 26-02-2013 (πράξη 4η) και στις 21-02-2014 (πράξη 7η), όταν πρόεδρος και αντιπρόεδρος του συμβουλίου ήταν τα ίδια πρόσωπα.

Μήπως νομίζουν οι κύριοι του συμβουλίου, ότι είναι πιο δίκαιο να αλλάζουμε τις ομάδες των σχολείων την 1η Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα για τους συναδέλφους, που τοποθετούνται πριν από αυτή την ημερομηνία, να χρησιμοποιούμε την παλαιά ομαδοποίηση και για τους υπόλοιπους, που τοποθετούνται μετά την 1η Σεπτεμβρίου, να λαμβάνουμε υπ’ όψη τη νέα;

Ή μήπως η κοινή λογική λέει ότι, η αλλαγή των ομάδων πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη των νέων τοποθετήσεων, που υλοποιούνται μέσα στο καλοκαίρι και συνήθως ολοκληρώνονται έως τέλος Σεπτεμβρίου; Η κοινή λογική λέει ότι, για τη λειτουργία του συμβουλίου, αυτή η χρονική περίοδος θα πρέπει να θεωρείται ως αρχή του σχολικού έτους.

Καταγγέλλω την υποκρισία αυτών των «Νομομαθών και Νομοταγών» μελών του συμβουλίου, που επιλεκτικά εφαρμόζουν τη νομοθεσία, προκειμένου να ευνοήσουν «τους ημετέρους» ή να τιμωρήσουν αυτούς, που τολμούν να τους αντισταθούν.

Καταγγέλλω την προκλητικότητα των παντογνωστών, που καλούσαν τους συναδέλφους να κάνουν δηλώσεις προτίμησης, χωρίς να βγάζουν λειτουργικά κενά, γιατί, όπως μου απήντησαν εκ των υστέρων σε ανάλογη παρατήρησή μου, τους είχε διαφύγει αυτή η βασική υποχρέωση του συμβουλίου, όπως και πολλές άλλες βέβαια.

Καταγγέλλω το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, διότι δεν ασκεί τον απαιτούμενο έλεγχο στα στοιχεία, που αποστέλλουν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με αποτέλεσμα να θέλουν να δημιουργήσουν φωτογραφικά κενά για «τους ημετέρους» και να πρέπει κάθε φορά να παίζω το ρόλο του ντέντεκτιβ.

Καταγγέλλω την αγενή συμπεριφορά του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας απέναντί μου, που με κατηγόρησε με για καχυποψία, όταν στις 03-06-2015, τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων Διευθυντών των σχολικών μονάδων, με ευγενικό τρόπο, ζήτησα να μην υπάρξει διαρροή των δηλώσεων προτίμησης, αφού του εξήγησα το πόσο σημαντικό είναι να έρχονται οι αιτήσεις στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και με την παρουσία των δύο αιρετών, να διασφαλιστεί το κύρος όλης της διαδικασίας.

Καταγγέλλω την αυταρχική συμπεριφορά του Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης και αντιπρόεδρου του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Πιερίας, που κατέβασε προκλητικά, μπροστά στα μάτια τα δικά μου και των συναδέλφων, το ψηφοδέλτιο της Κίνησης των Ελεύθερων Εκπαιδευτικών.

Καταγγέλλω την άρνηση των υπηρεσιακών μελών του ΠΥΣΔΕ Πιερίας, που ενώ αρνούνταν να υποβάλλουν διευκρινιστικά ερωτήματα του υποφαινόμενου αιρετού στην προϊσταμένη αρχή, όταν επρόκειτο για «τους ημετέρους τους», το έπρατταν αμέσως.

Καταγγέλλω τη συμπεριφορά του αιρετού της Α.Α.Κ. Μιχάλη Ντελή, που ενώ «αγωνίστηκε» επί 27 έτη ως συνδικαλιστής για το «καλό» και το «δίκαιο» των συναδέλφων, όπως λέει, όταν στις 24-03-2015, κατόπιν αίτησής μου (με αρ. πρωτ. 3524) ζήτησα να γίνει ανάκληση παράνομης τοποθέτησης εκπαιδευτικού (ο οποίος τοποθετήθηκε από το προηγούμενο συμβούλιο κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος εμού του ιδίου), δεν την στήριξε επιχειρηματολογώντας ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν έκανε ένσταση και δεν θίγεται από τα 5 μόρια που παράνομα παίρνει ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός. Δηλαδή οι παρανομίες, που δεν γίνονται αντιληπτές από τους συναδέλφους, ώστε να κάνουν ένσταση ή επειδή φοβούνται τη στοχοποίηση, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές από τον ίδιο και την παράταξή του.

Καταγγέλλω την ασυνέπεια του αιρετού της Α.Α.Κ. Μιχάλη Ντελή, που ενώ στις αγορεύσεις του στις γενικές συνελεύσεις τρόμαζε με την αγωνιστικότητα του λόγου του και ζητούσε να καταγγέλλονται ονομαστικά οι παρανομούντες και ήταν απέναντι στην εξουσία, μέσα σε λίγους μήνες όχι μόνο ταυτίζεται με αυτήν, αλλά σαμποτάρει και το έργο του υποφαινόμενου αιρετού, ο οποίος τον ενημέρωσε και του συμπαραστάθηκε, όταν πρωτοεκλέχθηκε στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε.

Καταγγέλλω όλους αυτούς, που ήρθαν μόνο να πάρουν από την εκπαίδευση, χωρίς αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και εντιμότητα, εξαργυρώνοντας με κάθε τρόπο τη θέση τους και τη ψήφο των συναδέλφων.

Καταγγέλλω όσους προϊσταμένους φάνηκαν τόσο μικροί στα τόσο μεγάλα αξιώματα, που τόσα χρόνια ήταν απλά φερέφωνα κομματικών ή άλλων μηχανισμών και όχι οι μεγάλοι ηγέτες που αρμόζουν στον κλάδο μας.

Τολμώ αγαπητοί συνάδελφοι και κατηγορώ όλους αυτούς, που προσπαθούν να υποβαθμίσουν το ρόλο του αιρετού στο ΠΥΣΔΕ, γνωρίζοντας πολύ καλά τους κινδύνους που διατρέχω και θυσιάζοντας τη σωματική και ψυχική μου υγεία, για να προστατέψω όχι μόνο εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας, αλλά και αυτούς που δυστυχώς δεν θυσιάζουν λίγο χρόνο από τον καφέ τους ή το τσιπουράκι τους, για να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών.

Καλώ, λοιπόν, αυτούς που δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με το νόμο, αν έχουν κάποια ίχνη υπαλληλικής ευθιξίας, είτε να αλλάξουν συμπεριφορά και να λειτουργήσουν με χρηστότητα, διαφάνεια και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σ’ αυτό το θεσμικό όργανο, είτε να παραιτηθούν, διότι αυτός ο ψυχολογικός πόλεμος που βιώνω εδώ και 2,5 χρόνια δεν με τρομάζει και όσο σχεδιάζονται τέτοιες πρακτικές θα με βρίσκουν απέναντί τους, πιο αγωνιστικό και για όσο χρονικό διάστημα πιστεύουν οι συνάδελφοι ότι, τους εκπροσωπώ επάξια μέσα στο συμβούλιο.

Καλώ, επίσης, όλους τους συναδέλφους, που θα κληθούν να επιλέξουν τους νέους Υποδιευθυντές των σχολικών μονάδων και τον νέο Διευθυντή Εκπαίδευσης, να λειτουργήσουν με γνώμονα το καλό όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, χωρίς να χειραγωγούνται από επιτήδειους, ώστε να μην επιτρέψουν στις κλίκες να αποφασίσουν στις καφετερίες και στον πεζόδρομο τα επόμενα στελέχη της εκπαίδευσης και να μην ξαναπούμε για τον κλάδο μας, ότι: αυτοί οι ηγέτες μας αξίζουν!

Ζητώ ειλικρινά συγνώμη για την πίκρα που σας μετέφερα, αλλά πραγματικά έπρεπε να βγάλω προς τα έξω ένα μικρό μέρος από τον απογοητευτικό τρόπο λειτουργίας του οργάνου που λέγεται ΠΥΣΔΕ, ώστε να αντέξω το μεγάλο αυτό φορτίο και να προσφέρω ακόμη περισσότερα στον κλάδο.

 

Με εντιμότητα

ο αιρετός σας

Δημήτρης Μπουλούμης

 

Υ.Γ.: Τα οργανικά κενά και πλεονάσματα δεν ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 26-06-2015, όπως είχε προγραμματιστεί, διότι υπήρχαν ανακρίβειες στα στοιχεία που έστειλαν οι Διευθυντές των σχολείων.

 

Advertisements

Comments on: "Καταγγελία του αιρετού μέλους του ΠΥΣΔΕ Πιερίας" (1)

  1. kostas papadopoulos said:

    Δεν υπαρχει καμμια δωροδωκια. Απλα ο ψυκτικος με τα πανω απο 150 μορια Μ.Ν. δεν εκανε φετος αιτηση βελτιωσης για αυτην την θεση στο 1ο ΕΠΑΛ (οπως ΟΛΑ τα προηγουμενα χρονια λογω επικειμενης του χρονου συνταξιοδοτησης του) και ηθελαν να βγαλουν αυτην την οργανικη για αυτον για τον οποιο την κρατουσανε. Και με το νουμερο 26 ηθελαν να εμφανισουν 2ο τμημα ψυκτικων σπαζοντας το για να δικαιολογησουν ωρες ψυκτικου και να δημιουργησουν οργανικη σε ανθρωπο που ηδη υπηρετει εδω και χρονια στο σχολειο.Ο νομος τους δινει αυτο το δικαιωμα (αλλα το εξασκουν μονο εκει που βολευει καταστασεις, οχι παντου).Προσοχη, τους δινει το δικαιωμα να εγγραψουν τον μαθητη που εμεινε απο απουσιες προηγουμενες χρονιες (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 24 ΕΤΩΝ γιατι αλλξως παει υποχρεωτικα στο Εσπερινο) και να κανουν προβλεψεις με βαση τις εγγραφες αυτες και να δωσουν οργανικες αλλα αν δεν ερθουν οι μαθητες να εγγραφουν μεχρι τελη Σεπτεμβριου τοτε ο καθηγητης βγαινει λειτουργικα υπεραριθμος και υπηρετει σε αλλο σχολειο. Αλλα εχει αποκτησει την οργανικη που ηθελε.Αυτα ως προς το 1ο ΕΠΑΛ. Ως προς το ΓΕΛ Λιτοχωρου ειναι παλι ενα αντιστοιχο να δωσουν οργανικη σε καποιον, να τον βγαλουν του χρονου υπεραριθμο και να εχει προτεραιοτητα του χρονου (οπως και ΟΛΑ τα επομενα χρονια) για να παρει οργανικη καπου αλλου στην Κατερινη υπερφαλαγγιζοντας αλλους οικονομολογους με περισσοτερα μορια. Να σας αναφερω και ενα ακομα καραγκιοζιλικι που διεφυγε του αιρετου; (τριτο στην σειρα). Εδωσαν κενο ηλεκτρονικου στο Εσπερινο ΕΠΑΛ (-12 ωρες) οταν δεν υπαρχει στο σχολειο εστω και ενας μαθητης ηλεκτρονικος εδω και πανω απο 11 χρονια που λειτουργει το σχολειο. Οσο για ηλεκτρολογους (επειδη ειναι ενοποιημενη με τους ηλεκτρονικους ειδικοτητα) μολις που συμπληρωνουν ωραριο γιατι ειναι και ο διευθυντης ηλεκτρολογος και παιρνει και αυτος καποιες ωρες (για τους οργανικα τοποθετημενους. Αν υπολογισουμε οτι στην γραμματεια υπαρχει ηλεκτρολογος τοποθετημενη για γραμματειακη υποστηριξη χωρις ουτε μια ωρα μαθημα που το βρισκουν το ελλειμα;). Υπαρχει ελαφρο περισευμα ωρων που καλυπτεται με περιβαλλοντικες αλλα ελειμμα 12 ωρων; Απλα η θεση προοριζεται για μια ηλεκτρονικο που παιρνει καθε χρονο αποσπασεις στο Υπουργειο παιρνοντας ομως μορια Γρεβενων π.χ. και οχι Αθηνας. Να μην εχει το κοριτσι δεμενη την οργανικη της; Και για αυτο τον λογο αλλωστε δεν εβγαλαν υπεραριθμιες στους ηλεκτρονικους του 1ου ΕΠΑΛ οπως τις αλλες χρονιες (γιατι σαν υπεραριθμοι θα προηγουνταν και θα χτυπουσαν την θεση). Αυτα τα ωραια…….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: