Μια ιστοσελίδα για την ενημέρωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πιερίας

Πέφτει βροχή

Στο πρόσωπό μου πέφτει

Πέφτει βροχή

Στου κόσμου τον καθρέφτη

Πέφτει βροχή

Σ’ ανατολή και δύση

Κι ο ήλιος έχει σβήσει

 

Έβγα στο σκοτάδι και περπάτα

Κι ας μην θέλουν οι Θεοί

Έχεις ήλιο τα ζεστά σου νιάτα

Έχεις ήλιο την ζωή

Πέφτει βροχή

Ο ουρανός μολύβι

Πέφτει βροχή

κι η νύχτα κάτι κρύβει

Πέφτει βροχή

Την ώρα που σου γράφω

Πέφτει βροχή

Και στου Χριστού τον Τάφο

Νίκος Γκάτσος

Προσοχή! Έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Συνεχίζεται από το απόγευμα της Κυριακής 12/7 η λασποβροχή, που οφείλεται σε κίτρινη σκόνη, προερχόμενη από αριστερά ή μερικές φορές από δεξιά, ανάλογα με το από πού φυσάει ο άνεμος.

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Ξέρουμε ότι ενοχλείσαι από αυτό το συνεχές δημόσιο ξεκατίνιασμα. Και ειλικρινά προβληματιζόμαστε, για το κατά πόσο είναι ωφέλιμο να συνεχίσουμε αυτή τη στείρα, ανόητη, δημόσια αντιπαράθεση. Πρέπει να απαντάμε κάθε τρεις και λίγο σε κάθε συκοφάντη; Μήπως έτσι κυλιόμαστε και εμείς μαζί του στη λάσπη;

Είναι μια ιστορία, που συνεχίζεται για τρία περίπου χρόνια, από τότε, που τολμήσαμε, να αρθρώσουμε έναν διαφορετικό μη κομματικό λόγο στα συνδικαλιστικά δρώμενα του κλάδου. Από τότε, σχεδόν χωρίς διάλειμμα, η λάσπη πέφτει με τους κουβάδες. Άλλες φορές είχε χρώμα μπλε, άλλες κόκκινο και τελευταία μωβ με λίγο πράσινο. Τα πρόσωπα αλλάζουν, η μέθοδος όμως παραμένει ίδια.

Παίρνουμε ένα γεγονός, που λίγοι γνωρίζουν (π.χ. μια Γενική Συνέλευση) και το διαστρεβλώνουμε κατά το δοκούν ή παίρνουμε ένα πραγματικό γεγονός και πάνω του χτίζουμε μια φανταστική ιστορία, που μας βολεύει. Και όλα αυτά βέβαια χωρίς στοιχεία και ονόματα, ώστε ο καθένας να μπορεί να φαντάζεται ότι θέλει.

Έτσι λοιπόν ο αιρετός της Αυτόνομης Αγωνιστικής Κύησης, που περιδιαβαίνει τα σχολεία, σας χαμογελάει, σας αγκαλιάζει και σας φιλάει, χτύπησε πάλι.

Χρησιμοποιεί αποσπάσματα από κείμενα της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, που δεν τον αναφέρουν ονομαστικά και (έχοντας τη μύγα) αυτοκαταγγέλεται και αυτοστοχοποιείται και ταυτόχρονα απειλεί με δικαστικές προσφυγές. Το πιο αστείο είναι ότι, κατά δήλωσή του, που έχει καταγραφεί στο παρελθόν και στα πρακτικά της Ε.Λ.Μ.Ε., οι «πολιτικές διαφωνίες» δε λύνονται στα δικαστήρια, γι’ αυτό ο ίδιος και η παράταξή του, απαγορεύουν στους συναδέλφους να χρησιμοποιήσουν κείμενα ή πρακτικά της Ε.Λ.Μ.Ε. για να προσφύγουν δικαστικά εναντίον άλλων συναδέλφων.

Με την ίδια λογική μπορεί να σε βρίζει, να σε καταγγέλλει, να σε απειλεί μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις ή στα Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. και στη συνέχεια φορώντας το άλλο προσωπείο, να σου ζητάει να τον ψηφίσεις π.χ. στις εκλογές για την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ή όταν κατεβαίνει ως υποψήφιος για Διευθυντής, αφού κατά την άποψή του όλα αυτά είναι «πολιτικές διαφωνίες» και δεν θα πρέπει να τα παίρνεις προσωπικά.

Το θέμα των ομάδων των σχολείων είναι ένα θέμα, που απασχολεί το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. τα τελευταία 2,5 χρόνια. Τα δύο προηγούμενα χρόνια, παρά το ότι, επανειλημμένα ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ν. Πιερίας πρόταση για τις ομάδες των σχολείων, οι προτάσεις, που έγιναν, έπεσαν πάνω στον «τοίχο» του Π.Υ.Σ.Δ.Ε., το οποίο προκλητικά τις αγνόησε και με ψήφους 4-1 (μαντέψτε ποιος μειοψήφησε) γνωμοδότησε προς εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Το θέμα των ομάδων ήταν μέσα στην ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας στις 24/3 και στις 5/5. Οι παρόντες, μεταξύ των οποίων και ο κος Ντελής, γνωρίζουν ότι, το θέμα δεν συζητήθηκε ποτέ επί της ουσίας, καθώς όλες οι παρατάξεις (και η δική του μέσα σ’ αυτές) απέφυγαν να καταθέσουν προτάσεις. Αντίθετα ζητήθηκε από τους συναδέλφους με email, που στάλθηκε στα σχολεία, να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις. Διαστρεβλώνοντας όμως τα γεγονότα (άλλωστε ποιος ήταν παρών για τον διαψεύσει;) ο κος Ντελής αναφέρει:

«Από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών και ο κ. Μπουλούμης άνοιξαν το ζήτημα της αλλαγής των ομάδων σχολείων με ένα κεντρικό στόχο να απομονωθούν το ΓΕΛ Μηλιάς, το Γυμνάσιο Μηλιάς και το Γυμνάσιο Ρητίνης από τα σχολεία της πόλης με τα οποία συνθέτουν μία ενιαία ομάδα σήμερα.»

Τελικά πότε ξεκινάει αυτή η ρημάδα η σχολική χρονιά; Το Σεπτέμβριο, τον Ιούλιο ή τον Ιανουάριο;

Λόγω της αδυναμίας να διαμορφωθεί πρόταση από την Ε.Λ.Μ.Ε. στις 2/6, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι, το θέμα των ομάδων θα αποτελούσε θέμα της Γενικής Συνέλευσης στις 17/6 σε περίπτωση, που δεν ήταν δυνατόν να γίνει τροποποίηση του καταστατικού. Αντίθετα ο κος Ντελής αναφέρει:

«Καθώς στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας δεν εξασφάλιζαν την απαραίτητη πλειοψηφία η λύση ήταν η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 17-06-15. Με την παρουσία 20 εκπαιδευτικών, κυρίως εκπροσώπων των τεσσάρων παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και με απουσία της βάσης και παρά την έκκλησή μου προς την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών <<η συνέλευση λόγω της μικρής συμμετοχής να δεσμεύσει το Δ.Σ. να πάρει την απόφαση τις αμέσως επόμενες ημέρες ώστε οι δύο αιρετοί να πάμε με κοινή και συγκεκριμένη πρόταση στο ΠΥΣΔΕ>> δεν έγινε αποδεκτή.»

Όποιος καταλαβαίνει, να εξηγήσει και στους υπόλοιπους. Έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας τα πραγματικά γεγονότα, που έλαβαν χώρα στη συγκεκριμένη Γ.Σ. και οι παρόντες μπορούν να τα επιβεβαιώσουν μέχρι κεραίας.

Και ο κος Ντελής συνεχίζει:

«Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ κ. Βαρδακώστας δεν φρόντισε να αποσταλεί η παραπάνω πρόταση στο ΠΥΣΔΕ και γι αυτό το λόγο με διαφορετικές αιτήσεις των δύο αιρετών, ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση της Παρασκευής 26-06-15.»

Αντί απάντησης, μια εικόνα χίλιες λέξεις.

email

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Αυτό μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρο. Σαν να κοιτάμε σε δυο παράλληλους καθρέφτες. Αυτοί να συκοφαντούν και εμείς να απαντάμε με ανακοινώσεις των 4-5 σελίδων, που βαριέσαι να διαβάσεις. Σου αφιερώνουμε το τελευταίο πιο μεγάλο κομμάτι λάσπης του συναδέλφου κου Ντελή, που είναι και αιρετός και ήθελε να είναι και Διευθυντής ή Αντιπεριφερειάρχης και μπορεί να θέλει να γίνει και Δήμαρχος στο μέλλον.

«Αλήθεια, φίλοι της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, γνωρίζετε πως σύμφωνα με τις εγκυκλίους μεταθέσεων, εξέχον μέλος σας, φαίνεται πως παρανόμως μετατέθηκε και τοποθετήθηκε λόγω συγγενικής του σχέσης με φροντιστηριούχο της πόλης μας;»

Καλούμε τον κο Ντελή, αφού διαβάσει τις εγκυκλίους των μεταθέσεων, που επικαλείται και αφού μελετήσει ο ίδιος τα σχετικά στοιχεία, με τα οποία τον τροφοδοτούν οι νέοι φίλοι του, να απαντήσει στα παρακάτω ή αλλιώς να κρυφθεί μέσα στη λάσπη του:

1) Ποιο είναι το εξέχον μέλος (όνομα και επώνυμο) της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, που παρανόμως μετατέθηκε και τοποθετήθηκε;

2) Ποιον νόμο έχει παραβιάσει;

3) Πώς κατάφερε να πάρει την παράνομη μετάθεση;

4) Ποιος τον τοποθέτησε παράνομα, πού και γιατί;

Συνάδελφοι

Η αλήθεια δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Δεν φοβηθήκαμε τους προηγούμενους, που ήταν και πιο δυνατοί. Δεν πρόκειται να φοβηθούμε ούτε τώρα. Έχει συμβεί ξανά και θα συμβεί και στο μέλλον. Όσο εμείς ψάχνουμε, αυτοί θα προσπαθούν να χτυπήσουν τις/τους συζύγους μας, τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, τους συγγενείς και τους φίλους μας.

Και εσείς συνάδελφοι της Α.Α.Κ.

Μην το παίρνετε προσωπικά. Δεν έχουμε προσωπικές διαφορές μαζί σας. Διαφωνούμε όμως έντονα με τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες ελάχιστων (όχι παραπάνω από 2-3) στελεχών σας. Και θα είμαστε πάντα απέναντι στις νοοτροπίες αυτές, γιατί δε μπορούμε να απαρνηθούμε τις αρχές και τις αξίες στις οποίες πιστεύουμε. Αν σας βολεύει μπορείτε να το θεωρήσετε «πολιτικές διαφορές».

Πράγματι είναι αλήθεια. Οι συνάδελφοι, που στηρίζουν την προσπάθειά μας και συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Ωστόσο ως παράταξη έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι, καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας σωματικής ή ψυχολογικής, από όπου κι αν προέρχεται. Το αυτονόητο δηλαδή για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, πολύ περισσότερο για κάθε εκπαιδευτικό.

Αντίθετα, είναι γνωστές οι δηλώσεις εκπροσώπων της Α.Α.Κ. στις Γενικές Συνελεύσεις ότι, είναι άλλο η βία, που ασκεί ο «μπάτσος» και άλλη η βία, που ασκεί ο νεαρός, που πετάει την πέτρα (ή τη μολότοφ να συμπληρώσουμε εμείς) στον «μπάτσο». Στα πλαίσια αυτής της «καλής» βίας εντάσσεται προφανώς και η προσπάθεια εκφοβισμού κάθε ανεξάρτητης, ακομμάτιστης φωνής.

Τέλος, υπάρχουν ανάμεσά σας πραγματικά αξιόλογοι συνάδελφοι, που θεωρούν ότι, για την κατάντια αυτών των στελεχών σας ευθυνόμαστε εμείς, γιατί, λέει, τους σπρώχνουμε προς την απέναντι πλευρά. Σεβόμαστε την άποψη αυτή, αλλά έχουμε τον εξής προβληματισμό. Αν εμείς τα συνδικαλιστικά μωρά των 3 χρόνων «καταφέρνουμε» και σπρώχνουμε τους συνδικαλιστικούς γέροντες των 27 και 30 χρόνων, ξανασκεφτείτε το. Αξίζει να τους έχετε ως ηγέτες ή μήπως είναι συνδικαλιστικά βαρίδια, από τα οποία πρέπει να απαλλαγείτε γιατί σας τραβάνε στον πάτο;

Εν αναμονή της νέας σχολικής χρονιάς, όταν θα αναγκαστείτε να εξηγήσετε στους συναδέλφους την αλλαγή της στάσης σας σε μια σειρά από ζητήματα, σας αφιερώνουμε λίγους στίχους ακόμα:

 

Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα

κι ο Θεός ο ίδιος δε με σταματά

Έλειψες μιαν ώρα κι έχει πέσει τώρα

έκλειψη ηλίου και μια σκοτεινιά

 Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: